Lütfen Javascripti Aktif Ediniz
  • video_woman_cover3
    PURELIFE İLE YEMEK TARİFİ
    LÜTFEN AZ KULLANINIZ, TUZUNUZ PURELIFE BİLE OLSA…
Purelife İle Haftanın Yemek Tarifi

İSTİRİDYE MANTAR SOTE

Malzemeler:
*1/2 Kg İstiridye Mantarı
*2 Adet Kapya
*7-8 Adet Arpacık Soğqn
*1 Adet Mor Soğan
*4 Diş Sarımsak
*2 Çorba Kaşığı Köy Tereyağı
*1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
*1-2 Adet Defne Yaprağı
*Karabiber
*Pul Biber
*Kekik
*6 Adet Ekmek Dilimi

* Purelife Himalaya Tuzu

 

Yapılışı:


*Mantarlar köklerinden temizlenir. Suda bekletmeden yıkanarak kağıt havlu ile kurutulur. Şerit şerit doğanır.
*Tavada defne yaprağı, biraz kekik ve karabiber, arpacık soğanı, rondodan geçirilmiş mor soğan, ve sarımsak tereyağı ve zeytinyağı karışımında kısık ateşte yumuşayana kadar sotelenir. 
*Üzerine şerit şerit doğranmış kapya ilave edilerek sotelenmeye devam edilir.
*Daha sonra istiridye mantarları yüksek ateşte mantarların su salmasına imkan vermeden hızlıca sotelenir. 
*Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ilave edilerek birkaç kez daha karıştırılır.
*Bir kasede dövülmüş 1 sarımsak, kekik ve pul biber biraz zeyinyağı ile karıştırılır. Karışım ekmek dilimlerinin bir yüzüne sürülür. Ekmek dilimleri fırının ızgara kısmında kızartılır.
*Mantar sote, sarımsaklı ekmek dilimi ile servis edilir.

Şef: İNCİ CANKURT

Tüm Yemek Tariflerine Ulaşmak için
Purelife Himalaya Tuzları - Pembe

Purelife Himalaya Kristal Kaya Tuzu - Pembe Pakistan'ın Himalaya Dağları eteklerinde bulu

Devamı
Purelife Himalaya Tuzları - Beyaz

Purelife Himalaya Kristal Kaya Tuzu - Beyaz Pakistan'ın Himalaya Dağları eteklerinde bulu

Devamı
Purelife Gurme Karışımlı Himalaya Tuzları

Acı Chili Biberli Himalaya Tuzu ve Karışık Baharatlı Himalaya Tuzu çeşitleri mevcut

Devamı
Purelife Ege Deniz Tuzları

Purelife Aegean Deniz Tuzu Türkiye'nin Ege Bölgesinde bulunan Deniz Tuzu tuzlal

Devamı
Purelife Kapadokya Kaynak Tuzları

Purelife Cappadocia Yeraltı Kaynak Tuzu Türkiye'de İç Anadolu Bölge

Devamı
Purelife Anadolu Kaya Tuzları

Purelife Anatolia Kaya Tuzu Türkiye'de İç Anadolu Bölgesi'nin Çan

Devamı